LIVSFILOSOFI

"Vejen, der ikke starter i hjertet,
ender blindt"

Social Entreprenør uden at vide det

Som afsluttende eksamensprojekt hos Kaospiloterne fik jeg den idé at tage Pølsevognen på en velfortjent ferie i Europa for at støtte oversete børneafdelinger på Skejby sygehus. Projektet var en stor succes og det fik mig til at investere i en klassisk dansk pølsevogn, der skulle rejse rundt i verden for at inspirere og skabe positiv social forandring for udsatte børn og deres familier. 

Med Verdens mest berejste Pølsevogn blev jeg social entreprenør uden at vide det.

Siden 2003 har jeg været selvstændig erhvervsdrivende med Verdens mest berejste Pølsevogn som omdrejningspunkt og underviser, holder foredrag og arbejder som konsulent. Desuden er jeg medejer af to andre virksomheder, som du kan læse mere om nederst på siden.

Før uddannelsen som kaospilot har jeg bestået handelseksamen og taget kurser i kunst, industriel design og grafisk design. Jeg har arbejdet nogle år som instruktør i teambuilding og har desuden fået livs- og arbejdserfaring gennem længere ophold i USA og Schweiz samt kortere ophold i Durban, Vancouver, Los Angeles, Lyme Regis (UK) og Shanghai.

Jeg er medlem af Zonta Aarhus II, der har til formål at fremme kvinders vilkår nationalt og globalt. Zonta Aarhus II valgte i 2011 at støtte Verdens mest berejste Pølsevogns sociale projekter i Sydafrika og Indien og derefter blev jeg inviteret med som medlem.

"Sociale entrepreneurer er nødvendige, hvis vi overhovedet skal udvikle nye modeller for samfundet i det nye århundrede."
Gregory Dees
Standford University, Californien, USA
"Social Entrepreneurship er idéen om, at iværksættere på en gang både kan tjene penge og samtidig gavne lokalsamfundet, svage grupper og diverse sociale strukturer."
Aarhus Universitet

Pral

  • Ambassadør for NGO'en Morning Tears, Kina, 2009-2017
  • Board member hos en skole for de fattigste, Indien, 2012-2015
  • Netværket for Kvindelige virksomhedslederes Inspirationspris 2009
  • Copenhagen Goodwill Ambassador Project 2010
  • Optaget i Kvindernes Blå Bog 2011/'12

Grundet mit virke som social entreprenør deltog jeg i 2013 i en analyse af felterne CSR og social innovation. Analysen var et samarbejde mellem social- og integrationsministeriet og det nu nedlagte Center for Social Økonomi med det formål at styrke og udbrede socialøkonomi i Danmark. Min erfaring siden 2003 som social entreprenør og samarbejde med private virksomheder var værdifuld i denne sammenhæng. Som de sagde: Jamen, du ER jo best case scenario.

Vil du vide mere om analysen omhandlende CSR-partnerskaber mellem sociale virksomheder og private virksomheder, kan du tage et kig i følgende rapporter: den længere version eller den korte version.

I 2015 startede RacingRoom på initiativ af min Pølseagent Claudio Amdisen. Jeg blev inviteret med som medejer for at stå for den overordnede ledelse og for at implementere CSR som en naturlig del af virksomheden.

Foruden fire simulatorer på adressen Hasselagercentervej i Viby har vi to til udlejning.

De andre medejere er Claudio Amdisen, Martin Jørgensen, Niels Møller og Racehall.

Pludselig kom muligheden for at være med til at starte et professionelt og privatejet simracing-team. Danmarks første og det ene af de to første i verden.
Siden januar 2018 har jeg været medejer og direktør for Burst Esport og vi ligger allerede i top ti på verdensplan.

De andre ejere tæller Claudio Amdisen, Martin Jørgensen, Jesper N. Pedersen og Niels Møller. 
Igen er jeg med til at sikre, at vi ligeledes gør en stærk social forskel gennem CSR-aktiviteter.

Luk menu